Pokrenuta inicijativa da se socijalno ugroženima subvencioniše potrošnja vode

Preduzeće „Vodovod“ je sa Gradom Banjaluka i Centrom za socijalni rad pokrenulo inicijativu da Skupština grada u narednom periodu donese odluku o subvenciji dijela potrošnje vode za korisnike Centra za socijalni rad.

– Konkretno, stalne korisnike Centra, kojih sada ima nekoliko hiljada, Grad će subvencionisati sa tri kubika vode po članu – naglasio je direktor ovog preduzeća Zoran Popović i dodao da se takođe razmatra mogućnost oslobađanja od plaćanja priključka na mrežu svih novih korisnika, koji su registrovani u Centru za socijalni rad.

Novi paketi podrške stanovništvu, uz dosadašnje za privredu, biće uključeni u rebalans budžeta, koji bi trebalo da bude predložen Skupštini grada početkom septembra.

Pored subvenicija za socijalne kategorije, „Vodovod“ u saradnji sa Gradom Banjaluka je pripremio olakšice za priključenje novih korisnika, te za prepriključenje.

Novi korisnici, ukoliko uplate kompletan iznos, imaju popust od 15 odsto. Omogućena je i uplata na šest jednakih rata.

Za prepriključenje na novu vodovodnu mrežu cijena će biti niža za 50 odsto, a takođe u slučaju plaćanja cijelog iznosa sleduje dodatni popust od 15 odsto. I u ovom slučaju postoji mogućnost plaćanja u šest jednakih rata.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: