Podrška romskoj populaciji: Stanivuković sa osnovcima u kupovini školskog pribora

Pripreme za prvi dan škole su i dalje u toku, a tim povodom gradonačelnik Draško Stanivuković je sa osnovcima romske populacije obavio kupovinu školskog pribora, nakon čega se družio i sa srednjoškolcima romske nacionalnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nakon što je juče zavšena podjela udžbenika svim osnovcima, danas je tradicionalno organizovana aktivnost podrške školarcima romske nacionalnosti, a već sutra, gradonačelnik će obići nekoliko škola.

“Današnji dan posvetićemo djeci romske populacije, tako da smo nakon kupovine školskog pribora nastavili druženje sa srednjoškolcima, za koje smo pripremili dodatnu novčanu podršku”, poručio je Stanivuković.

Gradonačelnik je istakao da su sva djeca iz romske populacije u našem gradu uključena u obrazovni proces, a radi bolje dostupnosti obrazovanja, Grad još od 2005. godine izdvaja sredstva za nabavku knjiga i školskog pribora za svu djecu romske nacionalnosti.

Grad će, takođe, za sve učenike i studente romske populacije obezbijediti mjesečne karte za prevoz.

Podsjećamo, Grad Banja Luka ima veoma dobru saradnju sa pripadnicima nacionalnih manjina, pa pored romske nacionalne manjine, Grad sarađuje sa još deset nacionalnih manjina koje su organizovane kroz udruženja građana.

Posebno je razvijena saradnja sa krovnom organizacijom – Savezom nacionalnih manjina Republike Srpske, sa 39 udruženja nacionalnih manjina na nivou Republike Srpske.

Ostavite komentar: