Podrška poljoprivredi: Grad obezbjedio 250.000 KM za poboljšanje kvaliteta zemljišta

Za subvencije poljoprivrednicima za poboljšanje kvaliteta zemljišta budžetom Grada obezbijeđeno je 250.000 KM, koje će biti raspoređene putem Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Za ove subvencije sredstva su prikupljena na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe, a program korištenja tih sredstava donesen je posljednjoj sjednici Skupštine Grada održanoj u utorak.

Programom je predviđeno da se sredstva isključivo koriste u sljedeće namjene: za osposobljavanje i uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena, koja su lošijeg kvaliteta ili su neplodna, za popravku i poboljšanje plodnosti zemljišta, za sprovođenje protiverozivnih mjera ili melioracije poljoprivrednog zemljišta slabijeg kvaliteta i sprovođenje postupka komasacije.

Sredstva će biti dodijeljena registrovanim komercijalnim i nekomercijalnim poljoprivrednim gazdinstvima, kao i privrednim društvima čija je pretežna djelatnost poljoprivreda,a ne mogu biti veća od 4.000 KM po projektu.

Iznos sredstava po namjeni, uslovi i kriterijumi za ocjenjivanje, te ostala potrebna dokumentacija preciznije će biti utvrđena predstojećim Pravilnikom o raspodjeli sredstava.

 

 

Ostavite komentar: