Podijeljeno mišljenje oko novog mosta u Banjaluci: Odbornici SNSD predlažu jedno, Dodik drugo

Odluka Milorada Dodika da će nekadašnji Zeleni most ubuduće zvanično da nosi ime ”Banjaluka” pokazala je da unutar najveće političke partije u Srpskoj nije bilo usaglašavanja po ovom pitanju.

To praktično znači da je dio odbornika SNSD u gradskom parlamentu predvođen Momčilom Antonićem samoinicijativno uputio prijedlog da se most nazove po partijarhu Pavlu.

Zanimljivo je da se ni gradonačelnik Igor Radojičić nije izjašnjavao po ovom pitanju.

Odbornik SNSD, Momčilo Antonić, podnio je inicijativu, na raniji prijedlog kolege Marinka Umičevića, da se Zeleni most sada zvanično zove Most patrijarha Pavla.

Antonić kaže da nije upoznat s tim da li neko drugi van skupštinske procedure može da dodijeli ime mostu, te da čeka da se oko njegove inicijative izjasni komisija.

– Prijedlog ide prvo na komisju. Ako prođe tu, onda ide na dnevni red Skupštine grada. Ja sam nju predao zvanično na protokol nekoliko dana prije nego što je otvoren most. Istina, možda će biti više prijedloga, pa koji oni izaberu taj ide na dnevni red Skupštine – objasnio je Antonić.

Precizira da se on pozvao na inicijativu od prije pola godine.

– U gradu se ništa ne zove po patrijarhu Pavlu, a još tada je komisija rekla da mu se trebamo odužiti i da se nešto treba zvati po njemu. S obzirom da inicijativa da se ulica u Novom Boriku zove po patrijarhu nije prošla, jer su smatrali da on zaslužuje više, mislim da je ovo odlična prilika, jer je most lijep i zaslužuje ovo ime – rekao je Antonić.

Sudeći po dnevnom redu za sljedeću skupštinsku raspravu, ime Zelenog mosta još će ostati enigma, jer ova tačka još nije došla na red za raspravu.

Naziv mosta

Simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete 14. juna most su pustili u funkciju gradonačelnik Igor Radojičić i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik uz prisustvo više stotina Banjalučana.

Tom prilikom je Dodik rekao da se nada da niko nema ništa protiv da se ovaj most zove Banjaluka, da on odražava snagu i ljepotu ovog grada.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: