Podijeljeni paketi sa hranom za socijalno najugroženije višečlane porodice na područuju Banjaluke

Predstavnici banjalučkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” juče su zajedno sa članovima Crvenog krsta, počeli sa podjelom paketa sa hranom za dvadesetak socijalno najugroženijih višečlanih porodica na području Banjaluke, izjavio je predsjednik ovog udruženja Jovan Radovanović.

On je rekao da će za najugroženije porodice koje imaju devetoro ili desetoro djece biti uručeni paketi hrane i vreće brašna.

– To su redovne aktivnosti našeg udruženja u koje se uključila i gradska organizacija Crvenog krsta – rekao je Radovanović.

On je podsjetio da Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Banjaluka okuplja oko 700 višečlanih porodica, te da je ove godine prijavljeno od 10 do 15 novih porodica.

Radovanović, koji je i predsjednik republičkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece, rekao je da u Republici Srpskoj ima više od 5.000 višečlanih porodica i da udruženje u posljednjih 12 godina aktivno radi na poboljšanju njihovog položaja.

On je napomenuo da se udruženje zalaže za pronatalitetnu politiku i da su tražili penzionisanje majki sa četvoro i više djece, izmjenu Zakona o dječjem dodatku, te da dječji dodatak bude dostupan za svako rođeno dijete.

Radovanović je naveo da u Republici Srpskoj živi oko 5.000 majki koje imaju četvoro i više djece i da ih je većina nezaposlena.

 

Izvor.(Novosti.rs)Ostavite komentar: