Počelo uklanjanje kontejnera sa trotoara na području grada

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, naložio je da se u narednom periodu premjeste kontejneri sa trotoara koji onemogućavaju prolaz pješaka.

Ovih dana, nadležne službe su počele sa premještanjem kontejnera sa trotoara u centralnom dijelu grada, a u narednom periodu novoformirana komisija ispitaće mogućnosti za izmiještanje kontejnera i sa drugih prostora namijenjenih za pješake na užem gradskom području.

Istovremeno, Grad kreće i sa pojačanim aktivnostima na čišćenju i uređenju kako bi Banja Luka ostala prepoznatljiva kao čist i uredan grad.

Imajući u vidu činjenicu da smo u prethodnom periodu imali veliki broj dana sa nepovoljnim vremenskim prilikama (jakim udarima vjetra i padavinama) što ima za posljedicu pojavu različitih vrsta sitnog otpada i grana na javnim površinama, u narednim danima, službe će pojačati aktivnosti na održavanju javne higijene.

Takođe, na pojedinim mjestima veliki kontejneri od pet kubnih metara biće zamijenjeni malim kontejnerima, a ta mjesta biće pokrivena sa video nadzorom u cilju sprečavanja divljih deponija, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

 

Ostavite komentar: