Počeli radovi u Gornjoj Piskavici: Gradi se vodovodna mreža u četiri zaseoka

Počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže u zaseocima Keserovići, Zrnići, Šešići i Vuksani u Gornjoj Piskavici, saop[teno je iz Gradske uprave.

Grad Banjaluka je ove godine planirao da postojeći sistem Buzadžije proširi u dijelovima naselja koji do sada nisu imali vodu, pa će tako biti izgrađeno 3,2 kilometra vodovodne mreže Keserovići-Zrnići, što će omogućiti uredno vodosnabdijevanje za 30 domaćinstava ovih zaselaka.

Osim toga počeli su i radovi na izradnji 350 metara cjevovoda Šešići-Vuksani, čime će biti riješeno pitanje vodoznabdijevanja za desetak domaćinstava ovog dijela Piskavice.

Ove zaseoke obišao i je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je istakao da su sela jedan od prioriteta gradske administracije kada je u pitanju rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

“Ove godine rješavamo Keseroviće, Zrniće i Šešiće, a ujedno tražimo i najbolje rješenje da već u narednoj godini vodu dobiju i Ožegovići, Kajkuti i Brankovići. Kroz projekte Voda 1, Voda 2 i Voda 3 biće riješeno vodosnabdijevanje za 95 odsto teritorije grada”, rekao je Stanivuković.

Ostavite komentar: