Počeli radovi na izgradnji trim staze uz Vrbas

Izgradnja nove trim staze, uz šetalište pored Vrbasa u naselju Rebrovac, počela je danas, u okviru planova za širenje rekreativnih sadržaja širom gradskog područja.

Po izgradnji, nova trim staza protezaće se uz jedno od najpopularnijih šetališta, na potezu od mosta Venecija do Rebrovačkog mosta.

Vrijednost projekta je oko 76.000 KM, a staza bi trebala biti završena u roku od dva mjeseca. Izvođač radova je preduzeće „MKR Kremenović“.

– Do sada je već urađena jedna trim staza u Parku „Mladen Stojanović“, a izgrađene su i pješačke staze u Trapistima i na Banj brdu. Nastavićemo sa ovakvim projektima, koji su jako popularni među našim rekreativcima – istakao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Na zadovoljstvo sve brojnije armije rekreativaca, nova trim staza protezaće se na dionici od oko 550 metara, uz postojeće šetalište pored Vrbasa.

Prema tehničkoj specifikaciji, podlogu nove trim staze činiće prirodni materijal – tzv. malč, koji je već upotrebljavan na trim stazi u Parku „Mladen Stojanović“.

Početku radova prisustvovao je i predsjednik Atletskog kluba invalida „Vrbas“ Duško Tadić koji je istakao da je ovo još jedan pozitivan projekat za sve one koji vole trčanje i rekreaciju.

On je ukazao da je izgradnja sadržaja za rekreativce intenzivirana u posljednje vrijeme i da su ovakvi i slični projekti već realizovani u Parku „Mladen Stojanović“ i na Banj brdu.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba) 

Ostavite komentar: