Počeli radovi: Bolje vodosnabdijevanje za mještane dijela banjalučke Starčevice

Počeli su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Tuzlanskoj ulici, što će uz ostale, ranije završene, projekte u ovom dijelu Starčevice omogućiti redovno i kvalitetnije vodosnabdijevanje za stotinjak domaćinstava, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković projektom u Tuzlanskoj ulici predviđeni su radovi na izgradnji oko 500 metara sekundarne vodovodne mreže, čija je ugovorena vrijednost oko 80.000 KM, a to će omogućiti vodosnabdijevanje za novih tridesetak domaćinstava.
“Ovaj projekat se naslanja na ranije završen radove na rekostrukciji cjevovoda kroz Ulicu srpskih ustanika i Tuzlansku ulicu, koji je obuhvatio 60 prepriključenja sa potpuno novim instalacijama čime će biti poboljšano vodosnabdijevanje potrošača u ovom dijelu naselja”, rekao je Stanivuković.
On je kazao da će ovo omogućiti kvalitetnije snabdijevanje naših potrošača u najvećem banjalučkom naselju-Starčevici.

“Radimo na izgradnji novih cjevovoda, a stare cijevi zamjenjujemo novim, jednom rječju radimo na modernizaciji našeg grada, praveći jedan novi koncept Banje Luke u kojoj ćemo samo u ovoj godini uložiti oko 12 miliona KM za potrebe vodosnabdijevanja, a u narednoj dodatnih osam”, istakao je gradonačelnik.
Gradonačelnik je poručio da je veoma važno to što su nastavljeni projekti vodosnabdijevanja, te što je u toku rješavanje ovog pitanja u najvećem banjalučkom naselju Starčevica.
Naime, imajući u vidu da se dio Tuzlanske ulice nalazi na granici vodosnabdijevanja dvije zone, Grad Banjaluka je u saradnji sa Vodovodom realizovao projekat i ugradio buster stanicu na lokaciji rezervoara Starčevica čime je stvorena mogućnost za rješavanje vodosnabdijevanja potrošača koji su iznad kote rezervoara. Izgradnjom buster pumpe i cjevovoda dužine 400 m u ogranku Tuzlanske ulice će biti dodatno riješeno još oko 30 domaćinstava koji nisu imali riješeno pitanje vodosnabdijevanje.
Radove će izvoditi preduzeće „MG Mind“ d.o.o. Mrkonjić Grad u okviru projektnog ciklusa „VODA 2“ koji se finansira iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ostavite komentar: