Počela izgradnja ambulante na Petrićevcu

Gradonačelnik Igor Radojičić i generalni konzul Republike Srbije Vladimir Nikolić položili su danas kamen temeljac za izgradnju ambulante porodične medicine na Petrićevcu, u okviru planiranog višenamjenskog objekta u koji će, u budućnosti, biti smješteni i mjesna zajednica i vrtić i koji će biti završen uz pomoć Vlade Srbije.

-U okviru investiocionog ciklusa, pod nazivom „Banja Luka se gradi“, danas je počela izgradnja ambulante porodične medicine u okviru višenamjenskog objekta za društvene sadržaje koji nedostaju u ovom naselju. Iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 210 hiljada maraka, a izvođač radova prve faze je preduzeće „Tekton“ – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić.

On je najavio da je u budžetu grada obezbijeđeno dodatnih 200 hiljada maraka za nastavak radova na objektu.

-Kompletna sredstva za vrtić, ambulantu i mjesnu zajednicu su veća od dva miliona maraka i obezbjeđena su kroz program podrške lokalnim zajednicama od strane Republike Srbije – istakao je Radojičić.

Prema urađenom projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante sa pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom sa recepcijom.

Generalni konzul Vladimir Nikolić kazao je da ovom donacijom Vlada Srbije svoj odnos prema Republici Srpskoj pokazuje konkretnim djelima.

-Srbija je u posljednje vrijeme dala preko 30 miliona evra za podršku lokalnim zajednicama u RS – istakao je Nikolić.

Mještani Petrićevca su dugo čekali na početak gradnje objekata različitih društvenih sadržaja, a posebno ambulante jer se trenutno usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike stanovnicima Petrićevca pružaju u dotrajalom i neuslovnom objektu.

Ovo nije jedini projekat u ovom dijelu grada koji se realizuje u okviru ovogodišnjeg investicionog ciklusa, jer je prošle sedmice počela i izgradnja puta prema Motikama od tzv. Žutih zgrada na Petrićevcu. U pitanju je jedan od najvećih saobraćajnih projekata u ovoj godini, koji predviđa izgradnju 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, u što će biti uloženo više od dva miliona KM.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar: