Počela dogradnja novog dijela vrtića „Kolibri“ u naselju Lazarevo

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, danas je počela dogradnja novog dijela vrtića „Kolibri“ u Lazarevu, vrijedna više od 500.000 KM.

Zahvaljujući ovom projektu, biće obezbijeđen smještaj za još 170 mališana iz ovog naselja i znatno skraćene liste čekanja za prijem djece u „Kolibri“. Gradonačelnik Igor Radojičić, precizirao je da će ove godine biti biti izvedena prva faza radova, za koju je iz gradskog budžeta obezbjeđeno 550.000 KM.

– Za ovaj novac, biće izvedeni građevinski radovi, a u drugoj fazi, dogodine, objekat će biti potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju – kazao je Radojičić i dodao da je procijenjena vrijednost druge faze radova oko milion KM.

Prema projektu, planirani objekat novog vrtića u Lazarevu biće površine oko 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine. U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, a nedavno je proširen i stavljen u funkciju vrtić „Bubamara“ u Obilićevu. Za ovu godinu, u planu je i rekonstrukcija vrtića “Ježeva kućica“, te otvaranje manjeg vrtića na Starčevici.

– Kada se uzme u obzir ono što smo do sada uradili na izgradnji novih vrtića u gradu, naš plan je da do kraja ovog mandata obezbijedimo ukupno do 400 novih mjesta u vrtićima – rekao je Radojičić.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, kazala je da trenutno imaju više od 300 zahtjeva za prijem u vrtić „Kolibri“.

– Presrećni smo što se pokreće dogradnja novog dijela ovog vrtića jer u njemu bi bilo smješteno devet grupa mališana, odnosno oko 170 mališana, što je velika stvar za ovaj dio grada – navela je ona.

Na osnovu provedene javne nabavke, posao dogradnje ovog vrtića povjeren je preduzeću „Univerzal BS“.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba) 

Ostavite komentar: