Po već uobičajenoj praksi: “BL bajk” od sutra ide na zimsku pauzu

06.12.2023. | 10:19

Dolaskom hladnijeg vremena i prvih snježnih padavina, već po uobičajenoj praksi, za sistem automatskog iznajmljivanja bicikala, „BL bajk“slijedi zimska pauza, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Tako je srijeda, 6. decembar ujedno i posljednji dan u ovoj godini kada će korisnicima usluga „BL bajka“ biti dostupna.

Ovogodišnju sezonu – „BL bajk“ završava sa preko 2.000 aktivnih korisnika, a ova usluga Banjalučanima će ponovo biti dostupna početkom proljeća.

Podsjećamo, ovaj sistem ima 40 bicikala na pet lokacija: Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“, u Parku „Mladen Stojanović“ i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

Cijene iznajmljivanja bicikala su povoljne: pola sata u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

Grad posebnu pažnju usmjerava na promjenu kulture saobraćaja kroz veću upotrebu alternativnih vidova prevoza, kojima svi zajedno mijenjamo životne navike. Osim što je Banja Luka ove godine dobila i nekoliko kilometara biciklističkih staza, gradska administracija je opredjeljenja da se, između ostalog, otvaraju i novi terminali za iznajmljivanje bicikala.