Plus u kasi za pola godine! Poslovni prihodi “Eko toplane” Banjaluka veći za 4,1 odsto

Prvo polugodište poslovne 2021. godine u preduzeću “Eko toplane” uspješno je završeno, pokazuju to i podaci polugodišnjih bilansa poslovanja.

“U ovom periodu ostvaren je pozitivan finansijski rezultat sa preko stotinu hiljada maraka neto dobiti. Ostvareni su poslovni prihodi od 11.305.313 KM, što u odnosu na prvo polugodište prošle godine predstavlja povećanje od 447.122 KM ili 4,1 odsto”, rečeno je u preduzeću “Eko toplane”.

Ističu, da je ukupna zaduženost značajno smanjena, za preko 48 odsto.

“Finansijske obaveze na dan 30. jun ove godine manje su za 1,5 miliona KM u odnosu na isti datum prethodne godine. Obezbijeđena je potpuna likvidnost i redovno servisiranje obaveza Društva”, pojasnili su iz ovog preduzeća.

Kako kažu, troškovi materijala u prvom polugodištu tekuće godine veći su od troškova materijala u istom periodu prethodne godine za 931.789 KM.

“Povećanje troškova odnosi se na troškove energenta zbog veće proizvodnje toplotne energije, usljed nižih prosječnih dnevnih temperatura u periodu od januara do aprila ove godine, kao i činjenice da je zbog hladnijeg vremena sezona grijanja produžena do 27. aprila. Iz istog razloga veći su i troškovi električne energije za 101.237 KM”, ističu iz “Eko toplana”.

Kako su zaključili, ostvareni poslovni rezultati pokazuju da su stvorene sve pretpostavke za stabilno i uspješno poslovanje do kraja tekuće poslovne godine, kao i u narednom periodu.

Ostavite komentar: