“Pljušte” rezervacije za Novu godinu: Evo šta i za koje pare nude banjalučki lokali

23.11.2023. | 12:42

Pjevačke zvijezde Aco Pejović, Željko Samardžić, Aleksandra Bursać, Mirko Plavišić, veliki broj bendova, široka ponuda lokala, hrane i pića, magnet su za Banjalučane i goste iz inostranstva koji uveliko rezervišu svoja mjesta za proslavu Nove godine u gradu na Vrbasu. Banjalučki ugostitelji već su izašli sa ponudama za najluđu noć, a ekipa BL portala provjerila je šta se sve nudi.

Za početak, ugostitelji kažu da su zadovoljni jer je interesovanje veliko, pa očekuju da će svi lokali će biti puni. Rezervacije idu veoma brzo, a pored domaćih gostiju, u Banjaluci će Novu godinu dočekati i veliki broj gostiju iz regiona, prije svega iz Srbije, Hrvatske, Austrije i Slovenije.

Osim koncerta Željka Samardžića kod Parka Mladen Stojanović, koji organizuje Grad, u Banjaluci će goste zabavljati i Aco Pejović, i to u dvorani Centar.

Organizatori ovog koncerta za goste iz inostranstva pripremili su razne pakete koji uključuju ulaznice za koncerte, uz neograničenu konzumaciju hrane i piće, kao i smještaj u hotelima. U zavisnosti od paketa, gosti će morati da izdvoje od 500 do hiljadu maraka.

„Rezervacije iz inostranstva idu veoma dobro, svakim danom dobijamo nove. Zasad u ponudi imamo samo pakete, a kasnije ćemo građanima ponuditi i cijene za pojedinačne ulaznice na koncerte“, kažu za BL portal organizatori koncerta i dodaju da će dvorana Centar biti popunjena do posljednjeg mjesta.

Poznate muzičke zvijezde goste će zabavljati i u Banjalučkoj kafani, iz koje takođe za BL portal potvrđuju da je interesovanje veliko.

Što se cijena tiče, za nastup Aleksandre Bursać i Mirka Plavšića treba izdvojiti od 80 do 200 maraka za rezervaciju, u zavisnosti od mjesta.

Ko se odluči za klupsku varijantu, može da bira između nekoliko banjalučkih noćnih klubova. I u klubovima su rezervacije uveliko krenule, a cijene su od 60 do stotinu maraka, opet u zavisnosti od mjesta. Cijene se razlikuju u još jednom segmentu – žene plaćaju nešto manje.

„Već smo krenuli sa rezervacijama, očekujemo da će već do desetog decembra sve biti popunjeno. Ovo će, čini nam se, biti najbolja Nova godina ikada“, rekli su iz noćnog kluba Kristal za BL portal.

Novogodišnje ponude već imaju i restorani, pa će i oni koji žele nešto ležerniju varijantu takođe imati mnogo izbora. Primjera radi, muzika uživo i dobra hrana u restoranu „Gatsby“ koštaće od 80 do stotinu maraka, a u restoranu Stara Ada 130 KM.

Oni koji žele malo ležerniju proslavu, takođe imaju dobar izbor. Skoro svi manji lokali i kafane u Banjaluci organizovaće doček. Iz nekoliko lokala koje je BL portal kontaktirao, stigao je isti odgovor – svi se spremaju za proslavu novogodišnje noći, a gosti će svoje mjesto morati da rezervišu.

Ipak, kako kažu, kao i obično, mjesta će biti i za one koji u posljednji čas odluče da izađu iz kuće i svrate do nekog kafića.

Ko ne ugrabi mjesto tog 31. decembra, na žurku i reprizu može i 1. januara, kada u Banjaluci pjeva Lepa Brena.

Srđan Banović, BL portal