Planirana sanacija kupališta na Kočićevom vijencu

BANJALUKA – Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirana. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac.

Talić je danas obišao to kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja dinamika radova.

– Inicijative ove vrste su značajne za grad jer sanacijom „Zlajine plaže“ stvaramo bolje i adekvatnije uslove za sve one koji sklonište od ljetnih vrućina traže uz Vrbas. Uređujemo ne samo kupalište već stvaramo ljepši ambijent za sve naše sugrađane i one koji ovo mjesto generacijama koriste za druženje – istakao je Talić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, Petar Bilčar istakao je da će iduće sedmice utvrditi trenutno stanje na tom lokalitetu a kako bi se znala dalja dinamika radova.

-Razgovarali smo danas sa mještanima kako bi čuli i njihova mišljenja šta je sve neophodno da se uradi na tom lokalitetu. Već iduće sedmice na teren će izaći stručna lica koja će sagledati kompletan teren te na osnovu kojeg će se dalje pristupiti sanaciji te plaže- rekao je Bilčar.

Mještanin MZ Kočićev vijenac, Predrag Jovandić, kaže da je sanacija tog popularnog kupališta od izuzetnog značaja ne samo za one koji tu žive već i za sve Banjalučane.

-„Zlajina plaža“ nije sanirana od 1984. godine kada je i napravljena. Ja sam bio dijete kad sam pomagao da se to napravi. Tokom ljeta ovde svakodnevno imamo preko dvadesetoro djece koja dolaze sa svojim roditeljima iz čitavog grada. Uz „Zlajinu plažu“ sam odrastao i to je mogu slobodno reći naš način života – da se ljeti ovde okupljamo, družimo i kupamo – rekao je Jovandić.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: