Piše pa briše: SDS-ov odbornik poručio da neće podržati Stanivukovićev prijedlog budžeta

Jedini odbornik SDS-a u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković poručio je da neće podržati budžet Grada koji je predložio gradonačelnik Draško Stanivuković jer je, kako je naveo, “isti kao prethodni”.

“Budžet grada neću podržati, jer principijelnost u kritikama u prethodnom periodu jasno definiše da je budžet isti kao prethodni, što znači da ima potrošački karakter, a ne razvojni i kozmetičke promjene neće realno ništa promjeniti u njegovoj suštini. Politikom ne želim da se bavim populizmom iako je to neproduktivno kod biračkog tijela, ali bitna su konkretna djela koja će doprinjeti realnim pozitivnim pravcima i boljem životu ljudi na ovim prostorima”, naveo je Petković u objavi na svom Fejsbuk profilu, navodi ATV.

Ipak, posebno je zanimljivo da je, ubrzo nakon što je napisao ovakav stav, Petković tu objavu obrisao sa ove društvene mreže.

Petković je i početkom februara izrazio nezadovoljstvo zbog nepoštovanja dogovora koalicionih partnera.

Kritika je bila upućena PDP-u i Drašku Stanivukoviću, a koalicionim partnerima, jedini SDS-ov odbornik je tada zamjerio što njegova partija nije dobila nijednu funkciju nakon završenih izbora.

“Očekujem od koalicionih partnera da poštuju dogovore prije izbora, jer u suprotnom mi smo jedina opozicija zajedno sa pokretom Banjaluka zove. Svjestan činjenice da samo učešćem u vlasti možete da provedete zacrtane ciljeve društvenih tokova, ali isto tako ako niste u mogućnosti da ih provedete, morate jasno da se distancirate i javnosti kažete da ste jedina opozicija, jer ne učestvujete u kreiranju vlasti”, napisao je tada Petković na Fejsbuku.

Ostavite komentar: