Peticija protiv poskupljenja vode i parkinga u Banjaluci: prikupljeno više od 3000 potpisa

Putem peticija protiv poskupljenja vode i parkinga u Banjaluci, sakupljeno je više od 3.000 potpisa.

Na današnjem zasjedanju skupštine grada odbornici će ipak razmatrati odluku kojom bi se trebalo odobriti povećanje cijena kubika vode u Banjaluci.

Prilikom usvajanja dnevnog reda, Klub Saveza za promjene je tražio da se sa dnevnog reda povuče odluka koja se odnosi na povećanje cijene vode u gradu.

– Smatramo da nema mjesta za poskupljenje. To je pokazala i peticija  sa 3.000 potpisa građana – rekla je u ime kluba Mirna Savić Banjac.

Tu inicijativu nisu podržali odbornici jer je četvoro glasalo za, 11 je bilo protiv, a troje uzdržano.

U znak protesta narodni poslanik Draško Stanivuković i odbornici kluba Saveza za promjena Mirna Savic Banjac, Aleksandar Petković, Sasa Lazić i Jovo Savanović su se pet minuta prije početka zasjedanja okupili ispred Gradske uprave i donijeli potpise gradjana.

Draško Stanivuković je rekao da su prilikom skupljanja potpisa bili sabotirani.

– Nigdje nam nije bilo dozvoljeno da postavimo štand. Skupili smo vise od 3.000 potpisa koje ćemo predati Gradu.  Meni nije dozvoljeno da se po ovom pitanju obratim odbornicima skupštine grada, a Dušku Tadiću koji je skupljao potpise za besplatne udžbenike u Narodnoj Skupštini je bilo dozvoljeno da govori. To su dvostruki aršini i to pokazuje da nema mjesta za one sa drugim mišljenjima – naveo je Stanivuković.

Na pitanje da li ce slična peticija biti pokrenuta u Bijeljini gdje je voda tri puta skuplja, Stanivuković je rekao da se ne slaže sa tom cijenom, ali nije odgovorio da li će se pokrenuti peticija protiv toga.

Savić Banjac je rekla da će prilikom glasanja biti protiv poskupljenja vode.

– Budžeti građana to jednostavno ne mogu podnijeti. Rješavanje problema pojedinih preduzeća nije prihvatljivo preko leđa građana -navela je Savić Banjac.

Petković je naglasio da će povećanjem cijena vode, građani imati još gori životni standard.

– U još većem broju će odlaziti iz ove države, jer ovdje nema prespektive – kazao je Petković.

Odbornici su donijeli potpisanu peticiju na skupštine i planirano je predati, kada se bude razmatrala tačka koja se odnosi na poskupljenje vode.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: