Penzionerima od sutra povoljniji javni prevoz: Gradonačelnik dijelio mjesečne karte

Podjelom mjesečnih karata najstarijim sugrađanima, gradonačelnik Draško Stanivuković, simbolično je najavio olakšice Grada za ovu populaciju koja od sutra ima povoljniji javni prevoz, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Svi penzioneri iz Banjaluke od sutra mogu da kupe mjesečnu kartu za javni prevoz sa popustom od 20 odsto”, poručio je gradonačelnik.

Najavljujući ovu politiku Grada kao društveno odgovornog prema svakom čovjeku, gradonačelnik je lično od sebe penzionerima koji su danas bili na kiosku za kupovinu karata u centru grada – kupio jedinstvenu mjesečnu kartu kao uvod u ono što će biti relaizovano za godinu i po, dvije – besplatan prevoz za najstarije sugrađane.

Predsjednik Sindikata penzionera grada Banjaluka, Milan Krajinović, kazao je da je ovo dokaz da neko misli i na penzionere, te veliki pomak i korak ka tome da gradski prevoz za tu populaciju bude besplatan.

Zahvalio je Gradu na ovoj podršci, navodeći da u našem gradu ima oko 40.000 penzionera.

Kako je Stanivuković naglasio povoljniji javni prevoz nije jedina olakšica koje će ova jedna od najranjivijih kategorija stanovništva imati do kraja godine.

“U novembru očekujemo jednu značajnu ozbiljnu mjeru za sve penzionere sa minimalnom penzijom, koja će biti finansirana iz ostvarenih ušteda”, kazao je on.

Ovom prilikom, on je izrazio zadovoljstvo što je preslikan model Grada o besplatnim udžbenicima za osnovce jer je Vlada Republike Srpske najavila da će obezbijediti besplatne udžbenike za treće i četvrte razrede.

Savjetnik za ekonomske i međunarodne projekte Bojan Kresojević naglasio je da je nova gradska administracija umjesto zloupotrebe i loše upotrebe službenih automobila došla do uštede od 150.000 KM i taj novac preusmjerila u povoljniji prevoz za penzionere.

“To je prvi korak prema viziji koju želimo ostvariti, a to je besplatan prevoz za godinu, dvije, ali i generalno da javni prevoz podignemo na značajno viši nivo i na taj način postignemo višestruke koristi za grad. One se ogledaju u boljim uslovima za putnike, zaštitu životnu sredinu i drugo”, zaključio je Kresojević.

Cijene karata

Cijena mjesečne karte za javni gradski i prigradski umjesto dosadašnjih 21,50 KM koštaće 17,20 KM, dok će cijena karte u okviru jedne grupe umjesto 14,00 KM iznositi 11,20 KM.

Cijene karata u prigradskom saobraćaju, koje se kreću u rasponu od 14,00 do 58,50 KM takođe će biti snižene u iznosu od 20 odsto.

Ostavite komentar: