Pećanac optužuje Stanivukovića: Besplatan parking oštetio budžet Banjaluke za 180.000 KM

04.09.2023. | 13:28

Parking u Banjaluci besplatan je još danas, a nakon toga, već od sutra, primjenjivaće se stari cjenovnik, te će shodno tome biti vršena i redovna kontrola parkinga.

Međutim, besplatan parking, koji je za Banjalučane važio punih 18 dana, pozamašno je oštetio budžet Grada.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac, za ATV kaže da se dnevna naplata parkinga kreće oko 10.000 KM.

“U proteklih 18 dana je bio besplatan parking. Mi smo na prošloj Skupštini sazvali Komisiju za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja, gdje smo od nadležnih tražili informaciju o tome koliko se u prosjeku dnevno izvrši naplata parkinga. Oni su nama dali podatak, da se na dnevnom nivou izvrši naplata u iznosu od 10.000 KM. Dakle, to znači, da je ukupan iznos, za 18 dana besplatnog parkinga, oko 180.000 KM”, rekao je Pećanac.

On naglašava da potezi Stanivukovića nisu bili po zakonu.

“Na osnovu Odluke o bezbjednosti saobraćaja, gradonačelnik je donio pravilnik, a na osnovu njega, prvo je promijenio zone i povećao cijenu parkinga, a kako nema sekretara, taj pravilnik nije stupio na snagu i ta prva odluka o povećanju cijena i promijeni zona, nije po zakonu, jer nije objavljena u Službenom glasniku. Međutim, on je u međuvremenu promijenio odluku, pa je odlučio da parking bude besplatan. Ali, ni ta odluka nije objavljena u Službenom glasniku, te zbog toga, ni ona nije zakonita. Dakle, na osnovu nezakonite odluke, budžet Banjaluke je oštećen za oko 180.000 KM”, istakao je Pećanac.