PDP traži novu sjednicu: Banjalučka skupština da se upozna sa nalazima gradonačelnikovog tima

Klub odbornika PDP-a zahtijeva održavanje vanredne sjednice Skupštine grada Banjaluka na kojoj će tražiti da gradonačelnik informiše Skupštinu o saznanjima do kojih je došao on i njegov tima o svim nelegalnim radnjima u Gradskoj upravi koje se otkriju, poručio je šef Kluba odbornika PDP Dragan Milanović.

“Skupštinska većina je tražila da se dostavljaju informacije odbornicima o pojedinim stvarima kada je u pitanju rad gradonačelnika, te ćemo i mi tražiti sazivanje vanredne sjednice kako bi nas gradonačlenik upoznao o svim saznanjima do kojih su došli, cijeneći da takve stvari zahtijevaju širu raspravu od saopštenja ili pres konferencije”, rekao je Milanović.

Milanović dodaje da gradonačelnik ne smije biti “usamljen u otkrivanju i javnom objavljivanju svih nelegalnih radnji u želji da se njima bave i relevantne pravosudne institucije“.

Odbornik PDP-a u Skupšini grada Ivan Begić prezentovao je danas novinarima dokaze da je upravo bivši direktor Akvane Vedran Mitrović sačinjavao zapisnike o izvođenju muzičkog nastupa koji nikada nisu realizovani, kao i rješenja o rušenju bespravno izgrađenog objekta ”Kajak terasa“.

“Zahtjev za legalizaciju je odbijen, jer Zakon o legalizaaciji jasno kaže da svi zahtjevi nakon usvajanja Zakona iz sedmog mjeseca 2018. godine će biti odbijeni. Radišići su zahtjev podnijeli u desetom mjesecu 2018. godine, te su time stvoreni svi preduslovi da se već danas krene sa rušenjem objekta, uzimajući u obzir i činjenicu da Radišićeva žalba ne odlaže izvršenje, odnosno rušenje”, precizirao je Begić.

Begić dodaje da su pojedinci preko njemu bliskih ljudi, ali i direktno, pokušali stupiti u kontakt sa njim kako bi on izvršio pritisak na gradonačelnika.

“Gradonačelnik Stanivuković je beskompromisni legalista, te ja nikada ne bih ni pokušao uticati na bilo koji postupak. Prvo jer sam ja odbornik, a on gradonačelnik, te nam se tu kose nadležnosti, drugo jer Draško Stanivuković nikada nije i nikada neće potpasti pod bilo čiji pritisak, pa i nas najbližih saradnika i prijatelja kada je u pitanju pravičnost vođenja bilo kojeg i bilo čijeg postupka. Razgovora na temu da se bilo šta obustavi, bilo šta uradi mimo Zakona neće biti”, zaključuo je Begić, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: