PDP “pravda” novog gradonačelnika Banjaluke: Stanivukoviću se pripisuje sve i svašta

PDP nema u gradskom parlamentu sagovornike, ljude sa kojima bi mogli sjesti da se dogovorimo i da budemo sigurni da će to biti ispoštovano jer oni svoje odluke ne donose već čekaju da im se dostave, rekao je to Šef kluba odbornika PDP Dragan Milanović komentarišući izjave koje su prethodnih dana dolazile iz skupštinske većine.

Naglasio je da svi potezi druge strane pokazuju da se oni „ne mogu pomiriti sa činjenicom da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i da oni nisu ti koji imaju kontrolu nad gradom“.

“Mi se ranije nismo htjeli oglašavati jer smo htjeli dati šansu dijalogu, ali nismo naišli na razumijevanje. Uprkos nekim prvim ohrabrujućim porukama koje je predsjednik Skupštine grada iznosio u javnost da će biti konstruktivni da neće opstruisati i kočiti pozitivne procese, vrlo brzo njegove kolege iz skupštinske većine su to demantovali. Na posljednjoj pres konferenciji iznijeli su nekorektne i nedobronamjerne tvrdnje, čak poredeći Banjaluku sa Pjnogjangom. Ja njih pozivam da mi uporedimo naše i njihove demokratske kapacitete pa da vidimo u čijim redovima vlada diktatura”, kazao je Milanović. Dodao je da kada se oni dogovore sa gradonačelnikom to i ispoštuju što kako kaže se ne može reći za drugu stranu.

“Mi smo sjedili sa bivšim rukovodstvom Akvane i napravili smo dogovor, kada je to prenoćilo i kada su vjerovatno dobili instrukcije iz komiteta, sve su promijenili i ništa od toga nije ispoštovano. Onda smo mogli vidjeti horsku odbranu tog menadžmenta koji je napravio milione maraka gubitaka. Sa druge strane, napadaju sve odluke koje su u posljednje vrijeme došle iz kabineta gradonačelnika, a tiču se ušteda, racionalizacije troškova pa im smeta i sistematizacija koja treba da smanji broj odjeljenja”, naveo je on.

Zamjenik Šefa kluba odbornika Dijana Ješić je rekla da su u javnosti svakodnevno prisutni pritisci na novog gradonačelnika.

“Mjeri se šta je rekao, šta nije rekao. Pripisuje mu se sve i svašta i očekuje da za manje od jednog mjeseca riješi sve probleme koji su se gomilali godinama, da ispuni sva predizborna obećanja što je prosto nemoguće. Pred njim su četiri godine da uradi sve što je rekao”, kazala je ona.

Prema njenim riječima druga politička opcija je imala više od 20 godina da pokažu sve što znaju i mogu.

“Tako da sada imamo sve više siromašnih i nezaposlenih. Umjesto što su ovdje mahali nekim zastavama trebali su mahati inicijativama i trebaju sa nama zajedno učestvovati u radu Skupštine kako bi poboljšali živote građana. Pozivam predsjednika Skupštine da umjesto pres konferencija sazove sjednicu Skupštine grada, jer smo očekivali da ćemo u januaru imati bar dvije. Imamo ozbiljne poslove na kojima trebamo raditi, a ne da se prepucavamo preko medija”, kazala je Ješić, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: