Parking kod nekadašnjeg Šoping centra u mraku, popravka rasvjete jedan od prvih ovogodišnjih projekata

01.01.2019. | 13:05

BANJALUKA – Javna rasvjeta na parkingu kod buduće sportske dvorane u objektu Šoping centar ne radi i taj problem bi u narednom periodu trebao biti riješen, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

– Zemljište gdje se on nalazi je tek lani prešla u vlasništvo grada, a rasvjeta ne radi duže vrijeme jer su lampe polupane ili oštećene. Planiramo početkom 2019. godine da osposobimo tu rasvjetu i postavimo novu – kazao je Bilčar.

Kada je u pitanju rekonstrukcija objekta bivšeg Šoping centra u novu namjenu za potrebe sportske dvorane, Bilčar je rekao da su radovi pri kraju.

– Parket je postavljen i keramika. Još treba da se uradi, a što nismo mogli zbog lošeg vremena, prilaz budućoj dvorani za sportiste sa invliditetom i nadam se da će i taj posao biti ubrzo gotov – rekao je on.
Napomenuo je da kada je u pitanju unutrašnjost treba opremiti dvoranu.

– Preostaje da se ugradi oprema i to dva koša, veliki semafor, pomoćni semafor, stolice za igrače i trenere te mreža za odbojkaše – kazao je Bilčar.

Nova sportska dvorana bi trebala nositi naziv Centar. U promjenu namjene objekta bivšeg Šoping centra u sportsku dvoranu površine 2.110 kvadratnih metara investira se oko 1,2 miliona maraka. Dio sredstva je obezbijeđen emisijom gradskih obveznica i radi se o jednom od pet kapitalnih projekta koji se finansira na taj način. Drugi dio obezbijeđen je iz budžeta predsjednika Republike Srpske.

 

Izvor:(SrpskaInfo)