Panoramska vožnja do Banj brda počinje na Dan grada

27.02.2019. | 11:06

Grad Banja Luka će i u novoj turističkoj sezoni organizovati prevoz na najpopularnije gradsko izletište – Banj brdo.

Ukoliko se javna nabavka za izbor najpovoljnijeg ponuđača za turistički vozić uspješno okonča, prevoz bi započeo za Dan grada – 22.aprila i trajao bi sve do 30.septembra, najavljuju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Trasa turističkog vozića bi bila od fabrike obuće „Bema“ (okretište linije br. 13) do spomenika na Banj brdu, i to radnim danima od 15 do 20 časova, a subotom i nedjeljom od 9 do 20 časova. Cijena karte će iznositi 1 KM u jednom smjeru, a za djecu do 5 godina vožnja bi bila besplatna – ističu u ovom odjeljenju.

Kako je najavljeno, u narednih nekoliko dana biće objavljena javna nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji bi organizovao prevoz panoramskim turističkim vozićem prema Banj brdu.

Ukoliko ne bude zainteresovanih ponuđača, kao alternativno rješenje ostaje panoramski mini bus odnosno „Banj bus“, kao i prošle godine.

– Bez obzira na to što se radilo o zamjenskom rješenju, ovaj vid prevoza naišao je na pozitivne reakcije naših sugrađana i turista, koji su u velikom broju koristili ovakvu vrstu prevoza. Prema našim podacima, u periodu jul-septembar u kojem je saobraćao bus, uslugu turističkog busa je koristilo više od 7.000 građana – navode iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.