Pandemija smanjila naplatu: Vodovod Banjaluka potražuje 2,5 miliona KM od domaćinstava

Vodovod Banjaluka potražuje od domaćinstava oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka. Naplata od pojave pandemije je pala za dva do tri odsto, a do tada je iznosila oko 96 odsto.

“S obzirom na okolnosti smatramo da je ovaj stepen naplate postignut zahvaljujući savjesnosti naših sugrađana koji se trude da u skladu sa svojim mogućnostima redovno izmiruju obaveze. Međutim, napominjemo da je od pojave pandemije do danas kod potrošača iz kategorije privrede došlo do znatnog pada u naplati, što je svakako posljedica otežanog poslovanja, a što je za rezultat imalo zatvaranja velikog broja privrednih subjekata ili smanjenje njihovnih kapaciteta”, navode u Vodovodu.

Poštujući preporuke Vlade Republike Srpske, kako kažu, “Vodovod” i dalje ne isključuje s vodovodne mreže one potrošače koji svoja dugovanja za utrošenu vode ne izmiruju redovno.

U Vodovodu apeluju na sve potrošače da maksimalno vode računa o potrošnji vode i racionalno se ponašaju. Takođe, mole sve potrošače koji mogu izmiriti svoje račune za utrošenu vodu da to i učine u okviru svojih mogućnosti kako ne bi bila ugrožena redovna proizvodnja higijenski ispravne vode za piće i njena distribucija do potrošača.

Ostavite komentar: