“Pametniji popušta, uradićemo sve što traže”: Stanivuković za danas najavio isplatu po 500 KM porodiljama

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će biti isplaćena jednokratna podrška porodiljama, kao što su tražili odbornici većine u Skupštini grada Banjaluke. 

“Imamo novac i danas do 16 časova biće isplaćene jednokratne novčane pomoći od 500 KM svim porodiljama na području grada”, rekao je Stanivuković.

On je istakao da je htio da ova pomoć porodiljama bude dvokratna, dugoročna i razvojna strategija.

“Pametniji popušta, uradićemo sve što traže. Mi smo htjeli porodiljama da damo dvokratno i više, a oni insistiraju da to bude jednokratno i manje. Kako god kažu, biće. Želim da vidim dokle su spremni da idu i šta će izmisliti do srijede ili da ne dođu na Skupštinu ili da ne usvoje rebalans budžeta”, rekao je Stanivuković na današnjoj konferenciji za novinare.

Ističe da je spreman i na pobjede i na poraze, ako to znači pobjeda Banjaluke, koja je iznad svih nas.

On je napomenuo da je već isplaćena podrška zdravstvenim radnicima, onako kako je to bilo predviđeno amandmanom skupštinske većine, uz njegovu inicijativu i prijedlog za dodatnih 100.000 KM za radnike još četiri zdravstvene ustanove.

Govoreći o budžetu za narednu godinu i rebalansu za ovu godinu, gradonačelnik je rekao da je usvajanje tih dokumenata od strateške važnosti.

“Tražili su da se konsultujemo u vezi sa budžetima, prihvatili smo i to, i do danas imamo samo jedan amandman na rebalans budžeta, drugih prijedloga nema”, napomenuo je on.

Ostavite komentar: