“Pametni parking” na još tri lokacije: Olakšica za korisnike u Banjaluci

Trenutno se radi na projektu “Pametni parking”, njegova implementacija je pri kraju i uskoro očekujemo postavljanje uređaja na još tri lokacije na području grada Banjaluka, potvrdio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

On će uskoro biti instaliran na lokacijama između “Tržnice” i hotela “Palas”, na parkingu kod zgrade Vlade RS i kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

“Ovaj projekat će biti dodatno unaprijeđen u odnosu na postojeći pametni parking u javnoj garaži Borik. Planirano je da ima svjetleće putokaze na lanternama iznad saobraćajnica”, kazao je Sandić.

Prema njegovim riječima, pri samom dolasku na parking, odnosno raskrsnicu kod ulaza u parking, korisnici će biti obaviješteni da li ima slobodnih parking mjesta ili ne.

“Ovo je u svakom slučaju savremeniji sistem u odnosu na ovaj trenutni u javnoj garaži u Boriku. Nadamo se da ćemo ovaj projekat u narednom periodu realizovati na još parkinga na području grada”, istakao je Sandić za Nezavisne.

Podsjećamo, početkom godine aplikacija “Pametni parking”, čiji su autori studenti Elektrotehničkog fakulteta Rastko Zeljković i Dragan Ivanović, te Ekonomskog fakulteta Danilo Vuković, promovisana je i puštena u funkciju u javnoj garaži Borik zahvaljujući finansijskoj i logističkoj podršci kompanije Prointer ITSS.

Ova aplikacija omogućava da putem interneta korisnik u svakom trenutku dobije informacije da li u ovoj garaži ima slobodnih parking mjesta i koliko, te detaljnije informacije o parkingu, zonama i cijenama.

https://www.youtube.com/watch?v=BUARMXm8Ay4

Ostavite komentar: