Otvorena “Banjalučka zima”: Zabava za sve uzraste, muzika, ples i ukusna hrana FOTO/VIDEO

Spektakularno otvaranja “Banjalučke zime”, i još spektakularnije spuštanje Djeda Mraza sa zgrade Malbašić održano je večeras u Parku “Petar Kočić”.

Sjajna zabava za sve uzraste, muzika, ples, bogata gastronomska ponuda, mnoštvo lampica i novogodišnjih dekoracija učinili su ovaj događaj posebnim.

“‘Banjalučka zima’ dolazi u naš grad i kao što vidite mi smo potpuno spremni da je dočekamo sa prelijepim i novim ‘Zimzobalom’, novim ponudama, bendovima, svirkom, ponudama hrane i svega onog što je tradicionalno i domaće”, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Raznovrsna ponuda u prelijepom novogodišnjem marketu, koncerti domaćih muzičara, naši tradicionalni proizvodi, samo su dio ponude „Banjalučke zime“.

“Ove zime imamo više bina na kojima mogu da nastupaju sugrađani, mališani iz vrtića, škola, ali i domaći bendovi, jer želimo da promovišemo domaće i da privučemo goste sa svih strana”, poručio je gradonačelnik.

Najavio je bogat sadržaj i za cijeli januar, za proslavu novogodišnjih praznika, a zatim i božićnih i Dana Republike, te Pravoslavne nove godine.

“Pozivamo sve koji žele da dođu u naš grad da to i učine i da uživaju u bogatoj ponudi „Banjalučke zime“. Jedan od motiva ove manifestacije jeste da je Banja Luka porodica, da sa Banjom Lukom dočekujete sve važne praznike, da se zajedno radujemo”, zaključio je Stanivuković.

Direktor Gradske razvojne agencije, Mario Milanović kazao je da je ambicija ove godine bila da se napravi događaj kojim bi Banja Luka živjela zimi, da je posjećuju turisti, a da sugrađani imaju dobar provod tokom zimskih praznika.

“Pripremili smo različit program za sve uzraste”, kazao je on, istakavši da su kao organizatori manifestacije imali veliku podršku gradonačelnika i njegovog tima.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo kazala je da je pripremljen jedan sveobuhvatan koncept Banjalučke zime, koji ima sve komponente, posebno onu koja je podrazumijevala dodatno ukrašavanje grada, zatim zimski market „Zimzobal“, te luna park i klizalište na Trgu Krajine.

“Novine je da smo dali podršku ugostiteljima iz Parkića da u okviru svojih ljetnih bašta pripreme određene aktivnosti i očekuje nas uskoro i otvaranje tih sadržaja. Novo je i „Zima u Domu omladine“ za naše mlade, uz podršku donatora, a koja donosi niz koncerata i radionica”, navela je Šukalo.

Od sadržaja u Domu je izdvojila nastup Rok simfonije – 30. decembra.

Ostavite komentar: