Otvoren novi Američki kutak u centru Banjaluke

U Banjaluci su večeras otvorene nove prostorije „Američkog kutka“ u centru grada, na adresi Kralja Petra I Karađorđevića broj 115.

Gradonačelnik Banjeluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju, kazao je da je Gradska uprava dodijelila ovaj prostor i da je to ispravna odluka jer je Banjaluka dobila reprezentativan „Kutak“.

-Ovaj prostor je daleko više od bilioteke, više asocira na inovacioni centar i nadam se da će u njemu biti mnogo različitih sadržaja – istakao je Radojičić.

Elen Džermejn, zamjenik šefa misije u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da se prvi Američki kutak u Banjaluci otvorio 2005. godine i da je to mjesto za povezivanje, učenje i inovacije.

-Opremili smo kutak raznim stvarima od robotičkih setova, 3D printera, tableta do knjiga i sve je to kako bismo pomogli mladima da uče vještine 21. vijeka i da otkriju vlastite talente kroz zabavu i druženje – istakla je Džermejnova.

Dodala je da će kutak i dalje biti mjesto održavanja radionica, časova engleskog jezika, kao i okupljanja ljubitelja knjiga, te da će ugostiti predavače iz raznih oblasti.

Ovaj novi objekat je potpuno obnovljen i moderizovan od strane američke Ambasade.

Američki kutak u Banjaluci do sada se nalazio u društvenom domu Obilićevo.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar: