Otvoren drugi po redu „Banjalučki festival cvijeća“

Drugi „Banjalučki festival cvijeća“, otvoren je danas u parku „Petar Kočić“, uz učešće deset izlagača. Festivać će biti otvoren do nedjelje, a građani će moći da vide i kupe veliki izbor cvijeća i opreme za hortikulturu.

Sugrađani i brojni gosti koji se očekuju u našem gradu, mogu da dođu u park i vide šta je to priredilo deset izlagača ovogodišnjeg festivala cvijeća, koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvjetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i dekorativnog sadnog materijala.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je posjetio ovaj festival, podsjetio je oda je va manifestacija jedan od događaja u okviru „Proljeća u Banjaluci“.

On je zahvalio izlagačima koji su prihvatili poziv Grada da ove godine na otvorenom ponude Banjalučanima cvijeće i ukrasno bilje.

Prema njegovim riječima, uporedo sa Festivalom cvijeća, u gradu će za vikend biti još nekoliko događaja, poput Ćevap festa, Vinosaura i Balkanskog prvenstva u karateu.

U programu Festivala učestvuju sljedeći izlagači:“Tamaris kompani“, „Magafloras“, „Slavnić“, Poljoprivredno gazdinstvo „Ararat“, cvjećara „Kamelija“, cvjećara „Tamaris“, Poljoprivredno gazdinstvo „Šušak“, te poljoprivredni proizvođači: Branko Milinović, Dubravka Kovačević i Golub Kalinić.

Sva tri dana ove manifestacije su prodajnog karaktera, uz prateću izložbu dječijih radova i muzičko-zabavni program.

Iz programa ovogodišnjeg Festivala cvijeća izdvajamo i školu aranžiranja koja će biti održana danas, 31. maja (od 14 do 15 časova) i sutra, 1. juna (od 12 do 14 časova).

U petak i subotu, svi zainteresovani moći će uživati u cvjetnoj oazi od 10 do 17.30 časova, a završni dan od 8 do 15 časova.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: