Otpušteni radnik Akvane sa “Draškove” govornice: Dobio sam otkaz na bolovanju i to poštom

Dobio sam otkaz i to poštom, nakon sedam godina rada u Akvani. To nije normalno, jer ništa nisam uradio da bih to zaslužio, požalio se novinarima sa gradske govornice u centru Banjaluke sad već bivši rukovodilac službe za podršku na Gradskom olimpijskom bazenu Bojan Aleksić.

Aleksić je novinarima ispričao da je optužen kako je lažirao bolovanje, zbog čega je dobio otkaz, a kako tvrdi, povrede je dobio kada ga je isjekao vepar i ima nalaze koji to potvrđuju. Kako je rekao, došao je na gradonačelnikovu govornicu da mu postavi tri pitanja i da kaže da je dijete poginulog borca iz porodice sa tri ordena.
Takođe tvrdi da nezvanično saznaje kako je na njegovo radno mjesto došla supruga odbornika PDP-a u Skupštini Grada, pa je, kako je rekao, došao da pita gradonačelnika Draška Stanivukovića da li je to tačno.
“Postavljam pitanje gradonačelniku Draško Stanivukoviću, da li je u Akvani  na moje mjesto zaposlena supruga Jove Savanovića iz PDP-a? Da li je tačno da je do sada zaposleno 11 radnika u Akvani na nedređeno? U otkaznom rješenju piše da su oni sumnjali u moje bolovanje. Od 13. marta sam bio na bolovanju, otkaz sam dobio na moju slavu Đurđevdan. Imam IRB kredit, a on mi je dao otkaz”, rekao je Aleksić.

On je od gradske administracije zatražio i da mu odgovore da li je tačno da je član Nadzornog odbora “Akvane”, kao zaposleni preduzeća “Perfect clean” 3. marta čistio “Akvanu” i za to naplatio 877 KM.
“Ako jeste, to je kršenje Statuta preduzeća, zbog čega bi gradonačelnik trebalo da smijeni i Nadzorni odbor i direktora `Akvane`”, smatra Aleksić.
Kako je rekao, sada u porodici radi samo supruga.
“Utvrđeno je vanrednim ljekarskim pregledom da sam sposoban za rad, ali su mi prije toga dali otkaz”, dodao je Aleksić koji tvrdi da je razlog takvog odnosa prema njemu to što je aktivista SNSD-a.

Nikolina Damjanić, BL portal

Ostavite komentar: