Oštra osuda! Topić: Nedopustivo da Stanivuković poziva na proteste ugostitelja

Nedopustiva je izjava gradonačelnika Stanivukovića da poziva građane da dođu na proteste ugostitelja, poručio je za RTRS, Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

“Pritom mislim na građane koji rade u ugostiteljstvu, ne na one koji leže u UKC Srpske i one koji se bore za njihove živote”, poručio je Topić.
On je dodao da je nedupustivo da gradonačenik koji je i komadant Gradskog štaba za vanredu situaciju da izjavu u kojoj neće poslati Komunalnu policiju na teren da obanja svoj posao.
“Na neki način on njima zabranjuje da rade ono što bi trebalo da rade u skladu sa Zakonom. Međutim, njima ne treba nikakva odluka, već samo da rade po zakonu, i ja ih pozivam da i danas rade svoj posao časno i pošteno”, naglasio je Topić. Topić se osvrnuo i na komunalni otpad.
“Pozivam Komunalnu policiju da u skladu sa Zakonom o kumanalnim djelatnostima vrši isti i da utvrdi ko je krivac za otpad koji se nalazi u Banjaluci, i ko je krivac za eventualno pogoršanje epidemiološke situacije”, naglašava Topić. On tvrdi da je gradonačelnik Stanivuković po Zakonu o komunalnim djelatnostima odgovoran da obezbjedi neometan odvoz komunalnog smeća.
“Na koji način će on to uraditi, to nas ne interesuje, važno je da imamo čist grad”, dodao je Topić.
Kada je u pitanju današnje izvođenje ugostitelja na ulice, Topić tvrdi da to nisu savjesni ugostitelji.
“Mislim da su to članovi PDP-a i SDS-a i da je to još jedna politika gradonačelnika Stanivukovića i Stanišića, jer zloupotrebljavaju čestite i poštene radnike. Ovaj skup je čisto kršenje epidemioloških mjera, koje je potpisao i sam gradonačelnik”, zaključio je Topić.

Ostavite komentar: