Ostavljen da ugine, a sada ima novi dom: Kako je psić iz Banjaluke otputovao u Češku FOTO

Pekinеzer, žrtva nemilosrdne ljudske ruke, koji je pre dva mjeseca pun sačme stigao u Udruženje za zaštitu životinja “Kerber”, dobio je priliku za novi život. I to u dalekoj Češkoj.

Teška povreda sa kojom se hrabro borio i uspješno izborio, ipak je ostavila traga, pa se više nikad neće moći osloniti na zadnje nogice, ali će dobiti protezu po svojoj mjeri, koja će mu značiti nove korake. Uz objavu fotografije iz novog doma, stigla je informacija da je dobio i novo ime.

Peki se sada zove Yodo.

Iako je bio žrtva nemilosrdne ljudske ruke koja ga je ostavila da ugine u nenaseljenom mjestu u blizini Kozarca, imao je sreću da bude pronađen. Imao je sreću i da stigne baš u jedno od udruženja za zaštitu životinja, jer bi, smatraju iz “Kerbera”, u drugačijim okolnostima bio eutaniziran.

Nažalost, po svemu sudeći, sreću će imati i oni koji su učinili ovo neljudsko djelo. Kao i većina zlostavljača životinja.

 

Slika godine . . . PEKI IZ SVOG DOMA 🙃😊

Objavljuje Горан МилојевићSubota, 9. listopada 2021.

“Vjerujem da će na ovome ostati, kao i u većini slučajeva. Čak i kada postoji sumnja na nekoga, čak i kada se pronađe krivac, kazna izostane”, rekao je predsjednik “Kerbera”, Goran Milojević za Srpskainfo.

STROG KRITERIJUM

Predsjednik Udruženja “Kerber”, Goran Milojević, kaže da, iako je ovaj mališan imao sreće, inače imaju poteškoće pri pronalasku doma za napuštene životinje.

“Mi inače ne dajamo pse svakome, imamo ugovore koje su rigorozni, pa iz toga razloga i veoma mali procenat udomljavanja koja prođu loše. Takva su i ostala udruženja za zaštitu životinja, a sve iz straha da životinja opet završi na ulici”, govori Milojević i dodaje da nekoliko pasa u prihvatilištu boravi već godinama, jer im nisu uspjeli pronaći odgovarajući dom.

Ostavite komentar: