Ostale prazne skupštinske klupe: Umičević potvrdio da nije htio da dođe na sjednicu

17.01.2024. | 16:21

Nisam htio da dođem na današnju sjednicu Skupštine grada Banjaluka zato što sam tek juče poslijepodne dobio mejl bez materijala i dnevnog reda, kaže za BL portal odbornik SNSD-a u banjalučkoj Skupštini Marinko Umičević.

On, kao i 25 njegovih kolega, jutros se nisu pojavili na drugom nastavku vanredne sjednice zbog čega je zasjedanje ponovo odgođeno.

“To je bilo nepotrebno, bezveze, ishitreno i djetinjastvo. Samo se pitam zašto je predsjednik Skupštine nastavak sazvao sam na svoju ruku, uz svoje nalogodavce koji su to naredili”, tvrdi Umičević, koji je ovaj potez okarakterisao kao “čistu glupost i budalaštinu”.

Do kraja mandata će učestvovati samo na sjednicama banjalučke Skupštine, za koje, kako kaže, odbornici uredno dobiju materijale i dnevni red na vrijeme.

Umičević, koji je prije nekoliko dana zatražio izvinjenje od predsjednika banjalučkog SNSD-a Vlade Đajića zbog njegovih izjava u vezi sa usvajanjem rebalansa budžeta, ističe i da se ne ljuti na Ljubu Ninkovića.

“Ima funkciju i dobru platu, radi šta mu neko kaže, ako nećeš tako raditi nećeš ni raditi, i to je to. Nije to za njega, ali ja se na njega ne ljutim”, navodi Umičević.

Danas ipak nije htio bilo koga dodatno da imenuje u vlastitoj partiji, već ističe da o svoj statusu u SNSD-u želi da razgovara sa liderom stranke Miloradom Dodikom.

“Ja neću da radim da me neko naziva lopovom. Očekujem  javno izvinjenje od onih koji su me uvrijedili. Jednostavno ne vidim više sebe u toj takvoj priči, nepoštovanje mene kao odbornika i čovjeka i takve etikete ne želim”, ističe Umičević.

Podsjećamo, šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Dragoslav Topić juče je za BL portal rekao da je atmosfera u stranci nikad bolja.

„Pa ako gledate na istupanje Marinka Umičevića, on je takav. Jednostavno iznese šta koji dan misli, ali inače kod nas vlada demokratija i svaki odbornik SNSD-a glasa kako želi. U svakom slučaju mi nađemo zajedničko rješenje. Tako da kod nas nema problema“, rekao je Topić.

Srđan Banović, BL portal