Ostaje pod zabranom: Autopraonica u “Čajavecu” nije dobila upotrebnu dozvolu

Autopraonica u krugu nekadašnje fabrike “Čajavec” do daljnjeg će ostati zatvorena, jer njeni vlasnici nisu uspjeli da dobiju upotrebnu dozvolu, potvrdili su za BL portal iz Gradske uprave Banjaluka.

Prema informacijama iz Odjeljenja za prostorno uređenje, ta dozvola nije izdata “zbog nepodnošenja dokaza”.
“Uvidom u evidenciju utvrđeno je da se po zahtjevu Žarka Vujinovića vodio postupak za izdavanje upotrebne dozvole za privremeni poslovni montažno-demontažni objekat, samouslužna autopraonica, u Ulici Jovana Dučića, a isti je odbačen”, navode iz Gradske uprave.

Kako je zabilježio reporter BL portala, krug autopraonice koju je krajem januara urbanističko-građevinska inspekcija zatvorila jer objekat nema upotrebnu dozvolu, pretvorio se u parking, a vozačima koji tu ostavljaju svoje automobile nije zasmetala ni već pohabana, crvena traka.
Traka i pečat kojim je objekat zatvoren početkom marta bili su uklonjeni, zbog čega su u Gradskoj upravi najavljivali i krivičnu prijavu, nakon čega je sve vraćeno u prvobitno stanje.Jedan od vlasnika parcele na kojoj se autopraonica nalazi, krajem februara je potvrdio da sporni objekat ima lokacijske uslove i građevinsku dozovolu, kao i da je postupak za izdavanje upotrebne dozvole “u toku”.

 

Ostavite komentar: