Osnovna škola “Sveti Sava” iz Banjaluke obilježila 50 godina postojanja

Svečanom akademijom, Osnovna škola “Sveti Sava” iz Banjaluke obilježila je 50 godina postojanja.

Nekada Osnovna škola “Drago Lang” – danas “Sveti Sava” – najmnogobrojnija je, najstarija i najuspješnija škola na području Banjaluke. Zajedno sa područnom u Pavlovcu, broji 1.200 učenika.

– Obično se ljudi umore za 50 godina. Јa mogu samo reći da se mi nismo umorili i da nastavljamo tek punih krila – rekao je Miroslav Popržen direktor škole.

Vlada je do sada je u ovu školu, kroz različite projekte, uložila više od dva miliona maraka.

– U narednom periodu očekujemo investicije za opremanje digitalizovanja učionica i uključivanja stručnog kadra u reformske procese – naglasila je Natalija Trivić ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović istakla je da će u narenom periodu raditi na reformi obrazovanja.

– Prolazili smo kroz to nekoliko puta, to je sastavni deo razvoja društva – dodala je Cvijanovićeva.

U sve je uključena i Gradska uprava. U pripremi je izgradnja trećeg dječijeg igrališta na tom prostoru i veliki projekat – izgradnja sportske dvorane kod škole, za šta je Grad ove godine izdvojio 260 hiljada maraka.

– Sportska dvorana služiće i školi i naselju oko škole. Sada smo u fazi projektovanja. Obezbjeđeno je četvrt miliona maraka za prve radnje i već sljedeće godine nadam se da ćemo moći da idemo u izgradnju – naglasi je Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke.

Povodom pola vijeka postojanja, Osnovna škola “Sveti Sava” izdala je monografiju, u kojem su vjerno predstavljeni istorijski podaci o brojnim uspjesima njenih učenika i nastavnika.

 

Izvor:(RTRS)Ostavite komentar: