Opozicija u Banjaluci “na ratnoj nozi”! Stanivuković poručio Crnatku da kokodače, on mu odgovorio

19.02.2024. | 11:30

Sitne trzavice na relaciji potpredsjednika PDP-a, Draška Stanivukovića sa jedne te Igora Crnadka i Milka Grmuše sa druge strane, prerasta u pravi unutarstranački rat. Crnadak je danas otvoreno poručio aktuelnom gradonačelniku da zaboravi na kandidaturu za novi mandat.

– SNSD već tri puta za redom gubi u Banjaluci i to ubjedljivo. Neće ih narod u našem gradu. I zato su digli ruke od Banjaluke. Po prvi put su izabrali rukovodstvo u kojem ni predsjednik SNSD, niti jedan od potpredsjednika nisu iz Banjaluke. Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke. E, pa ne može! – poručuje Crnadak.

Nije teško iščitati između redova da Crnadak misli na Stanivukovića a povod njegove današnje objave na Fejsbuku jeste to što je prvi čovjek najvećeg grada Srpske njegove kritike nazvao “kokodakanjem”, piše Glas.

– Nikada u istoriji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače. Sve do juče. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje – poručio je Crnadak.

On je potom najavio “istorijske” partijske sjednice u četvrtak i subotu.

– Svaki kandidat PDP-a mora provoditi politiku PDP-a. Šta je tu sporno? Pogotovo kad smo upravo za tu politiku dobili ogromnu podršku Banjaluke. Zašto na uporne pozive da opozicija ima samo jednog kandidata, da taj kandidat nastupi na našoj pobjedničkoj opozicionoj platformi, te da nijedan pojedinac i nijedna sujeta ne smiju biti iznad glavnog zajedničkog cilja, uvijek dobijamo isti odgovor – JAPAJAPAJA? Danas je jasnije nego ikad da će opozicija u Banjaluci imati samo jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika. A vlast, po svemu sudeći, najmanje dva – naveo je Crnadak.

Tereni i performansi, dodaje on, su odlična nadogradnja, kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima.

– Ali, kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći. O tome zašto se opstruiše održavanje Sabora PDP u Banjaluci, iako je poslednji bio u junu 2017. godine, kome je stalo do PDP-a, a kome nije, ko dolazi na sastanke, a ko ne dolazi, zašto su raspuštena sva tijela PDP-a u Banjaluci prije godinu i po dana i o nekim drugim unutarstranačkim temama ćemo na organima Partije. PDP će u četvrtak i u subotu imati istorijske, prelomne sjednice. PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme. Sve drugo bi od PDP-a napravilo samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD – napisao je Crnadak.

Podsjećamo, na najavu Stanivukovića da će sigurno biti kandidat za gradonačelnika te pobijediti na izborima u oktobru, Crnadak i Grmuša su insistirali na stavu da partija još nije izabrala kandidata ali i uputili niz kritika na račun rada aktuelnog gradonačelnika.

– Ne brinu me „kokodakanja“ onih koji ne misle dobro partiji. Obojica su starija od mene 10 ili čak 20 godina. Neki imaju političke karijere koliko ja imam godina i služe se tako neozbiljnim stvarima. Ako smo jedna stranka, a jesmo, onda se sjedne i razgovara – poručio je juče, između ostalog, Stanivuković.