Opet svađa i uslovljavanja! Kolegijum zakazao novu sjednicu banjalučke skupštine za 3. mart

Kolegijum Skupštine grada Banjaluka donio je odluku da se nova sjednica parlamenta sa više od 60 tačaka dnevnog reda održi u četvrtak, 3. marta u 9 časova, potvrdio je za BL portal predsjednik gradske skupštine Mladen Ilić.

Jučerašnja sjednica je nakon burne rasprave završena bez usvajanja dnevnog reda, a Ilić danas tvrdi da su na propalo zasijedanje uticali izbori.

“Vjerujem da će naredna sjednica biti održana do kraja. Sjednica juče nije završena zbog toga što nije bilo tačke od upravnim odborima, koja je od izuzetne važnosti, ali sada je na Kolegijumu dogovoreno da će biti uključena i ta tačka”, rekao je predsjednik Skupštine.

Pet novih tačaka odlukom skupštinskog kolegijuma naći će se na narednoj sjednici.

“Na sljedećoj sjednici Skupštine grada naći će se 67. tačaka dnevnog reda. Dodate su tačke odluke o imenovanju članova upravnih odbora Banskog dvora, Centra za predškolsko vaspitanje, Centra za socijalni rad i Doma zdravlja i Gradske razvojne agencije”, naveo je on.

Ilić za BL portal priznaje da su subvencije za privatne vrtiće dobra ideja, ali da su manjkavo pripremljene i da su zato odbijene. Takođe, isti stav ima i po pitanju novih investitora, poput Tropika i firme iz Italije. Smatra da je to odlična prilika da se otvore nova radna mjesta, ali da je ponovo primjetna aljkovost u pripremi materijala i da su kasno predložene kao tačka dnevnog reda.

Gradonačelnik Draško Stanivuković ističe da je odlaganje jučerašnje sjednice bilo besmisleno i u stvari ponovo repriza telenovela.

“Neko ima viška vremena pa je odlučio da nekog zeza, pa i građane. Sva sreća pa imamo rebalans po kojom već možemo raditi. Ovako neće doći do toga. Napominjem da je važna tačka dnevnog reda porez na nepokretnost. Ako se ne usvoji, neka onda ne pitaju gradonačelnika što neće biti nečeg, kad nije usvojena ta tačka”, rekao je Stanivuković.

On traži garanciju od većine da neće biti smanjen porez na nepokretnosti, jer onda budžet neće biti, kako je planirano, 169 miliona, već četiri miliona maraka manji.

Odbornici SNSD-a insistiraju da se na dnevnom redu nađe imenovanje članova upravnih odbora za pet gradskih preduzeća, institucija i ustanova. Dragoslav Topić poručuje da SNSD neće glasati ni za šta, ako se te tačke na kraju ne nađu na dnevnom redu.

Gradonačelnik Stanivuković uvjerava da upravni odobri nisu diskutabilni.

“To su vaši ljudi, ja ih prihvatam i predložiću ih na Skupštinu. Slažem se da je važno da ove ustanove mogu normalno funkcionisati. Za njihovo normalno funkcionisanje važni su upravni odobri, a za funkcionisanje Gradske uprave porez na nepokretnosti, zato želim sigurnost da se odluka vezana za porez na nepokretnost neće dirati”, rekao je on.

Nove prepirke

Današnji kolegijum obilježila je i rasprava odbornika Dragoslava Topića (SNSD) i Saše Lazića (Banjaluka zove), pa se na kraju u nju uključio i Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada.

“Svojim ponašanjem kočite sve u gradu, za vas je sve igra”, poručio je Lazić.

“Što se tiče dogovora, ja uvijek glasam za to da se sve dogovorimo pošteno”, dodaje Ilić.

“A dogovor nećeš ispoštovati”, rekao je Lazić.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: