Oglasili se iz DEPOT-a: Grad može da odlaže otpad na drugom mjestu

Preduzeće “Čistoća” može da nastavi posao prikupljanja otpada sa područja grada i odlagati ga na nekog drugoj deponiji, rekli su za “Nezavisne” iz regionalne deponije DEPOT.

Naime, oni su ovo poručili nakon što je gradonačelnik Draško Stanivukovič juče izjavio da bi raskid ugovora DEPOTA sa preduzećem “Čistoća” mogao izazvati ekološku katastrofu.

“Takođe, u ovoj situaciji grad može dodijeliti Ugovor o prikupljanju otpada nekom drugom komunalnom preduzeću, a nije isključena mogućnost dogovora između grada, ‘Čistoće’ i DEPOT-a da ne bi došlo do ‘ekološke katastrofe'”, kazali su iz DEPOT-a.

Kako su kazali iz “DEPOT-a”, otkazni rok ističe 14. septembra, te tada prestaje obaveza ovog preduzeća da odlažu otpad koji prikuplja “Čistoća”.

Oni ističu da je članom 6. ovog Ugovor predviđeno da svaka strana može otkazati Ugovor, a prilikom čega tokom otkaza ne postoji obaveza da se navode razlog.

“Otkaz Ugovora vrijedi samo za ‘Čistoću’, dok ostala komunalna preduzeća, pravni subjekti i fizička lica iz grada Banjaluka i dalje mogu nesmetano odlagati otpad na deponiji. To isto važi i za sva komunalna preduzeća iz ostalih opština banjalučke regije”, rekli su iz DEPOT-a.

Dodaju da ima dovoljno vremena za nadležne u Gradskoj upravi i sve zainteresovane da se ovo pitanje riješi.

Ostavite komentar: