Odvoz smeća u Banjaluci od 1. jula skuplji za dva feninga po kvadratnom metru stambenog prostora

Skupština grada Banjaluka usvojila je danas odluku o povećanju cijena odvoza smeća, koja podrazumjeva rast cijene ove usluge za dva feninga po kvadratnom metru stambenog prostora.

Zauzvrat, „Čistoća“ mora da poveća frekvenciju odvoza otpada, te promjenu pravilnika koji definiše zone prikupljanja otpada kao i za nabavku novih kontejnera – istakao je Radojičić i dodao da će ovog preduzeća biti zatraženo da nabavi specijalno vozilo za odvoz kabastog otpada, s obzirom na veliki rast količina ovakvog otpada koje građani ostavljaju pored klontejnera.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, kazao je da bi u narednom periodu „Čistoća“ trebalo da razmisli i o drugim modalitetima kreiranja cjenovnika.

Otpad ne prave kvadrati već ljudi i obračun se trenutno vrši prema kvadraturi, pa imamo situaciju da u jednom stanu iste kvadrature može da živi više članova ili samo jedan član i oni plaćaju istu cijenu.

Povećanje cijene bi trebalo da ide u pravcu bolje usluge i mislim da i u „Čistoći“ treba da razmišljaju na taj način.

Kada je u pitanju kreditno zaduženje, mi smo u jednom trenutku kao Grad došli u situaciju da imamo velike kredite, a sada smo smanjili zaduženost što govori o domaćinskom poslovanju. U zadnje dvije godine kreditiranje je, prije svega, išlo u pravcu realizacije različitih investicija i razvojnu komponentu – naveo je Talić.

Skupština grada je danas usvojila i prijedlog odluke o izmjeni odluke o komunalnim taksama, zatim izvještaje o radu više gradskih ustanova i preduzeća, te nekoliko odluka iz oblasti prostorno-planske dokumentacije.

 

Izvor.(banjaluka.rs.ba) 

Ostavite komentar: