Održano donatorsko veče Udruženja „Mrvice”: Sredstva za uređenje novih prostorija

14.11.2021. | 11:28

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je donatorskoj večeri Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“, koje je održano u Domu omladine, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Grad će uvijek biti prijatelj mrvica, malih heroja koji se na samom početku svojih života susreću sa velikim izazovima. Ovo udruženje danas ima i prostorije u kojima može da sprovodi svoje aktivnosti”, kazao je gradonačelnik, koji je ovaj događaj sinoć posjetio zajedno sa gostima iz Japana koji borave u Banjoj Luci povodom manifestacije posvećene nanbudo sportu i japanskoj kulturi.

Kako je poručio, vrlo je važno da se svakodnevno radi na tome da prijevremeno rođena djeca imaju što bolje uslove u našim bolnicama, kako bi lakše izborili svoje velike bitke, jer djeca su budućnost naše zemlje i našeg grada.

Udruženje “Mrvice” dobilo je ove godine prostor od Grada, koji planiraju adaptirati i nazvati Centar za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i omladine “Moj mrvičasti kutak”. Upravo sredstva prikupljena tokom donatorske večeri su namijenjena za uređenje tih prostorija.

Donatorsko veče, kako su naveli iz Udruženja, održano je i u okviru “Ljubičastog novembra”, tokom kojeg Udruženje organizuje niz aktivnosti, a u susret Međunarodnom danu prijevremeno rođene djece koji se obilježava 17. novembra.

Do kraja ovog mjeseca, u toku “Ljubičastog novembra”, svi građani pozivom na humanitarni broj 1415 mogu da doniraju 1 KM za Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”, a sva prikupljena sredstva biće utrošena za renoviranje i adaptaciju prostorija ovog Udruženja.