Održana Šesta turistička rafting regata na Vrbasu

Šesta turistička regata, na kojoj su učestvovali i novinari banjalučkih medijskih kuća održana je danas na rijeci Vrbas, u organizaciji banjalučkog Rafting kluba “Kanjon”, a cilj je bio da se pokaže turistički potencijal kojim raspolaže srednji tok ove rijeke.

Cilj je bio i promocija nove generacije spasilaca na divljim vodama, koji su u proteklih nekoliko dana prošli obuku u Rafting centru “Kanjon”, saopšteno je iz ovog kluba.

Predsjednik Rafting kluba “Kanjon” Aleksandar Pastir rekao je da će oni tokom predstojećeg Svjetskog prvenstva brinuti o bezbjednosti takmičara i učesnika najveće svjetske rafting smotre, te da je sve spremno za najveću sportsku rafting manifestaciju.

“Organizacijom Svjetskog prvenstva u kategoriji R4 mi smo zaokružili sva takmičenja na rijeci Vrbas. Dolaze nam 62 tima iz 22 zemlje svijeta, i biće to veliki događaj za Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Regate su već postale tradicija, a ovom danas, smo još jednom pokazali da smo organizaciono i logistički već sada spremni za predstojeće prvenstvo na Vrbasu i Tari”, naveo je Pastir.

U regati su i ove godine učestvovali predstavnici Grada Banjaluka, turistički radnici, novinari i medijski radnici, a to je ujedno bila prilika i da nova generacija licenciranih vodiča i skipera pokaže svoje umijeće.

Savjetnik za društvene djelatnosti gradonačelnika Banjaluke Milada Šukalo, koja je učestvovala u regati, rekla je da je rafting jedna od najznačajnijih turističkih ponuda i zahvalila “Kanjonu” koji tradicionalno organizuje ovu turističku regatu.

“Što je još značajnije, mi ćemo krajem ovog mjeseca biti epicentar svjetskog sporta, velike sportske manifestacije, i to je nešto zbog čega smo posebno
radosni”, navela je Šukalo.

Jedan od učesnika današnje regate je i član posade SRK “Bosna” iz Zenice Sanjin Smriko, koji je u proteklih nekoliko dana prošao obuku za licencirane spasioce i vodiče.

“Obuka je bila zahtjevna, ali smo je savladali. Dugo sam već u raftingu, ali na svakoj obuci nauči se nešto novo. Ovdje u Rafting klubu `Kanjon` čovjek stvarno ima i šta i od koga naučiti”, rekao je Smriko.

Sve aktivnosti u vezi sa Šestom turističkom regatom spadaju u pripremne aktivnosti za predstojeće Svjetsko prvenstvo u raftingu kojem će Banjaluka biti domaćin od 25. maja do 2. juna.

 

 

Ostavite komentar: