Održana rasprava o 21. novembru, kao novom gradskom prazniku

Javna rasprava o nacrtu odluke o izmjeni Statuta Grada Banje Luke, kojom je predloženo da se 21. novembar uvede kao gradski praznik – Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu, održana je večeras u Banskom dvoru.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da je namjera da se na taj način sjetimo datuma kada je Banja Luka, praktično, po prvi put oslobođena poslije više vijekova pod vlašću raznih carstava.

Skupština Grada je 6. februara usvojila nacrt odluke o uvođenju još jednog gradskog praznika – 21. novembra, dana kada je 1918. godine srpska vojska oslobodila Banju Luku u Prvom svjetskom ratu, i uputila ga u javnu raspravu.

Kako je i večeras rečeno, rasprava će biti održana sa ciljem obavještavanja i učešća javnosti odnosno građana u dostavljanju prijedloga i sugestija, koje će poslužiti za kreiranje konačnog prijedloga ove odluke.

Tokom trajanja rasprave, sve do 26. februara, svi zainteresovani mogu uputiti prijedloge, primjedbe i sugestije Kabinetu gradonačelnika ili putem elektronske pošte na adresu: primjedbe@banjaluka.rs.ba.

Nacrt odluke možete pogledati ovdje.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

Ostavite komentar: