Odbornik PDP-a drugačijeg stava od Stanivukovića: Čistoća je dužna da očisti Banjaluku

Generalni sekretar PDP-a i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Milko Grmuša istakao je da banjalučka „Čistoća“ u skladu sa zakonom i dobrim poslovnim običajima mora izvršiti uredno uslugu čišćenja i odvoza smeća.
Grmuša je na svoj Fejsbuk nalogu napisao da to što nije usvojen gradski budžet nije razlog da davalac komunalne usluge odmah prestane sa vršenjem svojih usluga, jer mu je Grad prethodno uredno izmirivao sve svoje obaveze.
Ovakav stav istaknutog PDP-ovca kosi sa dosadašnjim stavovima gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je još 1. aprila jasno rekao da „Čistoća ne može odvoziti smeće“, ali i prije nekoliko dana u saopštenju Gradske uprave ponovio da “za dalji puni angažman ovog preduzeća, po ugovoru koji se potpisiuje, uslovi će se stvoriti nakon usvajanja budžeta”.
Milko Grmuša je naglasio da je izuzetno nezadovoljan činjenicom da su ulice i parkovi u Banjoj Luci neočišćeni.
Banjoj Luci, koja je i u ratu bila čista, ovakve stvari ne smiju da se dešavaju“, naveo je odbornik PDP-a.
Dodaje i da ako davalac komunalne usluge ne vrši uopšte ili ne vrši adekvatno svoju uslugu čišćenja javnih površina u Banjoj Luci, onda ni Grad ne može da mu plati cijenu usluge za april mjesec kao što je ranije činio.

Ostavite komentar: