Odbornici odlučili: Banjalučki taksisti ostaju bez TA tablica, bez podrške za kreditno zaduženje

Prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića da se odobri taksistima da ne koriste TA tablice banjalučki odbornici su jednoglasno podržali na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Što se tiče tačke koja se odnosi na starosnu dob taksista, tačnije da mogu raditi do 65. godine, Komisija za propise na nu je uložila amandman koji je skupštinska većina usvojila.
Podsjećamo, taksisti su godinama upozoravali da na granicama imaju probleme i dodatne troškove zbog TA oznaka. Zbog toga su nedavno imali razgovor sa gradonačelnikom Banjaluke, koji je nakon toga predložio da se taj problem uvrsti u dnevni red Skupštine Grada.
Pored toga, odbornici  nisu podržali odluku o kreditnom zaduženju Grada u iznosu od oko deset miliona KM. Taj novac je trebalo da bude uložen u obnovu dotrajale toplovodne mreže u Banjaluci, koja je stara više od 40 godina. Odluku je podržalo 12 odbornika, a 16 je bilo uzdržano.
Pred samo glasanje na sjednicu je stigao i gradonačelnik Banjaluke, koji se našalio da su mu se odbornici više obradovali, nego, kako je rekao, njegovi kod kuće.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: