Odbijen zahtjev za štand na Trgu Krajine – Draško Stanivuković: Ovo odlaganje nas neće zaustaviti

Gradska uprava Banjaluka odbila je zahtjev narodnih poslanika Jelene Trivić i Draška Stanivukovića za postavljanjem štanda na Trgu Кrajine tokom ove sedmice, na kojem bi se potpisivale peticije da se odobre okupljanja na trgu i da se hitno riješi problem piralena.

U obrazloženju je navedeno da dozvola može biti izdata od ponedjeljka, 15. jula, zbog ovosedmičnog održavanja turnira u malom fudbalu “Jelen kup Banjaluka”.

– Malo je neobično što na Trgu Кrajine nema mjesta za štand veličine jedan metar kvadratni, koji bi stajao na samom uglu trga. Međutim, ovo odlaganje nas neće zaustaviti. Od naredene sedmice krećemo sa prikupljalnem potpisa za ove dvije inicijative, a nakon toga ćemo se baviti problemom diploma zaposlenih u javnom sektoru – istakao je Stanivuković.

Nisu odustali

On je demantovao pisanje pojedinih medija da se odustalo od protesta koji su prethodna dva četvrtka održavani u parku Mladen Stojanović.

– Nismo nikada rekli da će protesti biti održavani svakog četvrtka. I to zavisi od dinamike ispunjavanja naših zahtjeva. Policijska represija u Banjaluci je nakon prvog protesta smanjena, što smatram kako našom, tako i zaslugom svih ljudi koji su bili sa nama u parku, ali i zaslugom svih koji su se prethodnih mjeseci u Banjaluci borili za svoja i naša prava – rekao je Stanivuković. On je dodao da je naredna aktivnost potpisivanje peticija.

– Mi koristimo svaki vid legitimne borbe – od protesta i peticija, do institucionalne u NSRS da ovi zahtjevi budu ispunjeni i da generalno Banjaluka i Republika Srpska budu bolje mjesto za život – rekao je on

Trivićeva: Protesti su bili civilizovani

Trivićeva tvrdi da su na dva dosadašnja skupa, održana u parku Mladen Stojanović pokazali da protestuju na civilizovan način.

– Nije bilo nijednog incidenta, iza nas ni papirić nije ostao i sve je bilo u skladu sa Ustavom i važećim zakonima – rekla je Jelena Trivić.

Ona je dodala da je očigledno da Gradska uprava i gradonačelnik pokazuju strah od mišljenja naroda.

– Našem Viber stiker gradonačelniku preporučujem da proputuje glavnim evropskim gradovima i na trgovima vidi štandove na kojima se pokreću različite inicijative i kako se na taj način poštuje različitost mišljenja. Ovakvim ponašanjem prvog čovjeka grada, Banjaluka ne može biti evropska prestonica ičega. Svakim svojim potezom me sve više iznenađuje, jer je uvijek važilo mišljenje da je on progresivnija struja svoje stranke – istakla je Trivićeva.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: