Odaberite kućnog ljubimca: Iz azila na Manjači udomljena 34 psa

U posljednja tri mjeseca u akciji “Udomi ljubav”, koju je u aprilu pokrenuo grad Banjaluka, 34 psa iz azila na Manjači našla su svog vlasnika i stalni dom, rečeno je Srni u banjalučkoj Gradskoj upravi.

– Danas, na Međunarodni dan zaštite životinja, koji je posvećen dobrobiti životinja, podsjećamo na akciju udomljavanja pasa “Udomi ljubav”, kako bi se dodatno skrenula pažnja i podigla svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila – navode iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da svi ljubitelji pasa u azilu na Manjači imaju priliku da odaberu svog kućnog ljubimca odnosno da nekom od njih pruže dom.

– Udomljavanje psa iz azila je besplatno i jednostavno – navode iz Gradske uprave i dodaju da su psi vakcinisani protiv bjesnila, mikročipovani i sterilisani/kastrirani.

U azilu navode da su mješanci mnogo otporniji na bolesti od rasnih pasa.

– Psi koji su živjeli na ulici mnogo su mirniji nego štenci i socijalizovani su sa drugim psima i ljudima. Udomljavanjem psa iz azila spasavate psa kojeg ste udomili i onog za koga se oslobodilo mjesto da se spasi sa ulice – navode u azilu za pse.

Svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svi oni koji žele na lakši način da odaberu svog ljubimca dodatne informacije o udomljavanju pasa mogu dobiti radnim danima u Odjeljenju za komunalne poslove putem telefona: 051/244-526.

Svjetski dan životinja proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se naglasio nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Za Svjetski dan životinja bio je odabran 4. oktobar. Otada je Svjetski dan životinja postao dan prisjećanja i odavanja počasti svim životinjama, a poseban je naglasak stavljen na ljude koji vole i poštuju ostale životinje.

Dan se slavi na razne načine u svakoj zemlji bez obzira na nacionalnost, religiju, vjeru ili političku ideologiju.

Ostavite komentar: