Od ponedjeljka protesti i peticije: Stanivuković najavio “ofanzivu” na SNSD

29.02.2024. | 14:26

Naredne sedmice krećemo sa potpisivanjem peticija, ali i sa protestima, sa više njih ispred Komiteta SNSD-a, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u vanrednom obraćanju za medije, povodom odbijanja da se na Skupštini raspravlja o subvencijama za javni prevoz, ali i drugim tačaka, koje je predložio gradonačelnik.

Pored neusvajanja sufinansiranja javnog prevoza, Stanivuković je najavio proteste i peticije i povodom drugih pitanja kao što je inicijativa o zabrani kladionica u blizini škola, o neradnoj nedjelji i većih subvencija za privatne vrtiće.

“Sutra očekujte sastanak sa penzionerima, sa onima koji se bore za neradnu nedjelju, kao i sa svima koji su protiv kladionica u blizini škola. Od naredne nedjelje kreće potpisivanje peticija i protesti”, najavio je Stanivuković.

Za sva navedena neriješena pitanja gradonačelnik krivi SNSD, naročito banjalučki Gradski odbor.

“Želim da upitam rukovodstvo SNSD-a, i gradsko i republičko, zašto su protiv ovih odluka, zašto su protiv jeftinijeg prevoza”, istakao je gradonačelnik.

Na kraju je naglasio da se neće zaustaviti dok banjalučki SNSD ne pristane na ova rješenja.

“Svi koalicioni partneri su prihvatili jeftiniji prevoz, samo još koči SNSD. Oni ne žele da puste da se o ovim pitanjima raspravlja tokom sjednice jer imamo podršku za njih, zato ove tačke obaraju na Komisijama”, navodi Stanivuković.

Srđan Banović, BL portal