Od Grada za Dom zdravlja 100.000 KM: Podrška preventivnim pregledima i imunizaciji

Grad Banjaluka će Domu zdravlja doznačiti 100.000 KM za potrebe preventivnih pregleda i imunizacije stanovništva protiv virusa korona na području ovog grada, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Danijela Kajkut iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti navela je da će 50.000 KM biti doznačeno za potrebe realizacije projekta “Program ranog otkrivanja malignih oboljenja i utvrđivanja faktora rizika za masovne nezarazne bolesti za odraslo stanovništvo grada Banjaluka” u 15 mjesnih zajednica.

Isti iznos biće izdvojen za potrebe sprovođenja Programa i plana vakcinacije stanovništva na području grada protiv kovida 19.

Kajkutova je istakla da se nedavnim potpisivanjem ovog ugovora nastavlja pozitivna praksa preventivnih zdravstvenih pregleda građana, koji su od izuzetne važnosti za rano otkrivanje malignih oboljenja, što je jedan od preduslova uspješnog liječenja.

“Isto tako, cilj nam je nastaviti i sa procesom imunizacije građana Banjaluke, na kojem Dom zdravlja intenzivno radi, takođe, uz podršku grada Banjaluke”, istakla je Kajkutova.

Ona je podsjetila da se ovaj ugovor nalazi u okviru 400.000 KM namijenjenih za preventivne zdravstvene aktivnosti i druge namjene banjalučkog Doma zdravlja.

Ostavite komentar: