Od 25. maja dio glavne ulice u Banjaluci ponovo pješačka zona

Dio glavne ulice u centru grada i ovog ljeta biće oko tri mjeseca vikendom pretvoren u pješačku zonu, potvrdili su u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića biće zabranjen na dijelu od hotela “Bosna” do hotela “Palas”, a ovaj režim trajaće od 25. maja sve do prvog vikenda u septembru, rekli su u Gradskoj upravi. Glavna ulica postaće pješačka zona svake subote od 18 časova, do ponedjeljka u 4 sata.

Za vrijeme obustave saobraćaja vikendom i ovaj put su planirani razni sadržaji za šetače.
– Već su dogovorene mnogobrojne animacijske i sportske aktivnosti prije svega za naše najmlađe sugrađane, koji će se moći oprobati u školi rolanja, školi biciklizma, florbolu, a novitet je da će biti organizovani i dječiji turnir u malom fudbalu. Ovim pokazujemo i naše opredjeljenje za promociju zdravog života- rekao je šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović, dodajući da je uvođenje pešačke zone odlično prihvaćeno među sugrađanima.

Naglasio je da je ljeti vikendima manji intenzitet saobraćaja, te da zatvaranje glavne ulice ne predstavlja ograničenje za vozače.

Javni prevoz iz ovog dijela centralne ulice biće preusmjeren Vidovdanskom ulicom kraj stare autobuske stanice.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: