Od 24. juna do 18. avgusta ljetnji režim u javnom prevozu

Kao i prethodnih tako i ove godine, završetkom školske godine i početkom sezone godišnjih odmora stupa na snagu ljetnji režim održavanja radova vožnje.

Organizacija sistema javnog prevoza putnika na području grada funkcioniše, kao i u svim ostalim gradovima poput Beograda, Zagreba, Novog Sada, Ljubljane i drugih, sa dva režima održavanja reda vožnje, i to zimskim i ljetnim, koji je prilagođen smanjenim prevoznim potrebama.

Ljetnji red vožnje u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada počinje 24. juna i traje do 18. avgusta.

-Bitno je istaći i napomenuti da se ne radi o ukidanju linija niti o prevelikim promjenama u broju polazaka, već samo o korekcijama i to na određenim linijama. U toku jednog radnog dana u oba smjera je do sada bilo oko 2.300 polazaka, a u ljetnom režimu će biti oko 2.000 polazaka, tako da se može zaključiti da se radi o korekciji od 15% na nivou grada – pojasnili su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Precizirali su da su prilikom određivanja datuma, prikupljeni podaci o završetku tekuće školske godine, časovima koji moraju biti nadoknađeni, pripremnim aktivnostima za početak nove školske godine, početku nove školske godine, kao i početku sezone godišnjih odmora.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: